Fino alobal extra silný 20m
Kód: 142437Podrobný popis
Použitie alobalu v kuchyni - užitočné rady a tipyVďaka alobalu môžeme udržať zeleninu čerstvú aj po dlhšiu dobu, pretože ju ochráni pred vonkajšími vplyvmi. Pozor si musíme dať na kyslé druhy zeleniny, ktoré môžu reagovať na hliníkovú fóliu a následne zhorknúť.
Pred pečením alobal najskôr potrieme zvnútra tukom (maslom alebo olejom), aby sa k nemu zapekaný pokrm neprilepil.
Pri grilovaní môžeme alobal použiť na prípravu mäsových špízov (budú mäkké a šťavnaté), alebo ako podklad pri grilovaní mäsa, rýb, údenín a zeleniny (aby do ohňa nekvapkal mastenec).
Pokiaľ pripravujeme špízy v alobale, zabalené balíčky pokladáme vždy „uzáverom“ nahor a umiestnime ich do tesnej blízkosti tepelného zdroja. Vhodné je mäso a zeleninu nakrájať na tenšie plátky, rýchlejšie sa prepečú a pustia šťavu.
Z alobalu si môžeme vytvoriť originálnu formu na torty alebo cukrovinky. Odstrihneme kus alobalu a prehneme ho. Potom ho rôzne krútime a tvarujeme. Nakoniec spojíme okraje.
Alobal je výborný aj pri príprave koláčov. Plech vyložíme alobalom a naň nalejeme cesto, vložíme do rúry a pečieme. Alobal nám pomôže, aby sa nám neprepiekli okraje koláča.
Dodatočné parametre
Kategória: | Alobal, potravinové fólie, papier na pečenie |
---|---|
Hmotnosť: | 0.2 kg |
EAN: | 5900536352053 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár